Oto przepis:
Składniki których potrzebujecie:
- opakowanie galaretki cytrynowej
- opakowanie galaretki malinowej
- 100 g cukru pudru
- 60 g masła
- 500g twarogu
- 1 opakowanie biszkoptów
- owoce
- galaretkę cytrynową rozpuścić w 250ml gorącej wody, odstawić do wystygnięcia, aż galaretka zacznie delikatnie tężeć
- galaretkę malinową rozpuścić w 350ml gorącej wody, odstawić do wystygnięcia
- masło rozpuścić w rondelku następnie dodać cukier puder i wymieszać
- gdy masło z cukrem ostygnie dodawać twaróg ciągle mieszając
- do masy twarogowej powoli dodać galaretkę cytrynową dokładnie wymieszać
- na dno tortownicy o średnicy 24cm ułożyć biszkopty a na nie wylać masę twarogową
- wstawić do lodówki
- gdy masa stężeje ułożyć owoce i zalać całość galaretką malinową
- odstawić do lodówki na kilka godzin
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz