Ciasto Rafaello
Składniki:
- 500 g mleka
- 160 g cukru
- 150 g wiórków kokosowych
- 3 żółtka
- 2 łyżeczka cukru waniliowego
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 20 krakersów
do garnuszka wlać mleko, mieszając dodawać cukier, 100g wiórków kokosowych, żółtka, cukier waniliowy, skrobię ziemniaczaną i mąkę pszenną. Gotować przez około 10 min ciągle mieszając. Następnie dodać masło i podgrzać ok 3 min. Podczas podgrzewania należy mieszać masę.
Dno formy (ok 30 x 12 x 10) wyłożyć krakersami, na nie wlać połową masy, na nią następną warstwę krakersów, wylać pozostałą masę. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na min. 6h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz